Foreningen ’Bornholms Tekniske Samling’

 Bornholms Tekniske Samling S/I” er en selvejende institution, der er ejet af foreningen, som blev etableret i 1999.

 Efter istandsættelse af lokalerne åbnede museet i maj 2002.

 I 2014 købte foreningen Østre Borregård.

 Foreningen har i dag godt 125 medlemmer, der med deres medlemskontingent yder et væsentligt bidrag til museets økonomi.

Om vinteren arbejder en gruppe meget aktive foreningsmedlemmer på renovering af bygningerne og samlingen.

 I åbningstiden er det foreningens medlemmer, der fungerer som kustoder - og ofte vil kustoderne tidligere have arbejdet med de genstande, de nu viser frem.

 

Du kan se foreningens vedtægter her:

Download
Vedtægter for BTS.pdf
Adobe Acrobat Document 151.3 KB

Medlemskab.

Medlemmernes kontingent er et væsentligt bidrag til driften at museet, og vi ser gerne dig som medlem.

 

Det årlige medlemskontingent er 300,- kr. og giver ubegrænset adgang i museets åbningstid for medlemmet med en ledsager.

Det er også muligt at indbetale 3.000,- en gang for alle. Vi kalder det livsvarigt medlem.

 

Kontakt os endelig, hvis du ønsker at medvirke i vort arbejde med at bevare fortiden for eftertiden eller blot har spørgsmål herom. Spørg en af kustoderne eller skriv en mail: mail@bornteksamling.dk og du vil høre fra os.

Den enkleste måde at blive medlem på, er at indbetale kontingent til banken: Nordea – reg.nr. 0649 – konto 6875 543 057 med fulde navneoplysninger og evt. supplere med en mail. Inden for kortere tid vil du modtage bekræftelse mm på dit medlemskab.

Du kan også melde dig ind online her.

Hvad får du ud af, at være medlem?

  1. Adgang til museet med din sambo (ægtefælle), så ofte du har lyst.
  2. Du støtter en virkelig god sag med dit kontingent.
  3. Du kan blive en del af en aktiv gruppe, som står for museet drift, vedligeholdelse og udvikling samt restaurering af forskellige effekter.

Hvad kan du være med til?

Langt de fleste støtter museet med deres kontingent, men har du lyst til mere, så sig endelig til. Her er eksempler på aktiviteter.

Året igennem er der kombinerede bestyrelses – og kustodemøder, hvor aktiviteterne aftales og hvor der orienteres om modtagelsen nye effekter og så videre ligesom der planlægges udstillinger og udvidelser.

 

I åbningssæsonen er der altid mindst 2 kustoder på arbejde. Her er det primære at servicere vores gæster, så de får en god oplevelse. Andre aktiviteter er rengøring i udstillingerne, i stuehuset og på arealerne uden for bygninger. Det er væsentlig, at gæsterne oplever museet rent og indbydende. Vi modtager næsten dagligt effekter, som sorteres og vurderes.

 

Uden for åbningssæsonen foregår et stort og spændende arbejde med at ændre og supplere udstillingerne. Det er næsten den sjoveste tid. Traktorer, motorer og mange andre effekter bliver restaureret og gjort i stand. Bygningerne skal vedligeholdes. I flere år blev der hver vinter bygget til. Under dette vinterarbejde er det sociale samvær i højsædet – man yder virkelig noget sammen.Bornholms Tekniske Samling: Det oplagte sted at tage hen med sine børn og børnebørn og fortælle dem om livet i en ikke altid så fjern fortid, hvor livet hjemme og på arbejdspladsen var meget anderledes.

Her er rige muligheder for at få en god snak med børnene - og selvfølgelig genopleve dele af sin egen barndom og ungdom.