De større skolebørn kan opleve mange af Bornholm Tekniske Samlings genstande i en form for skattejagt kaldet På Opdagelse.

 

Her skal man ikke bruge nogen paratviden, men løse opgaverne ved at undersøge genstanden og evt. de beskrivelser, der findes ved den. Det kan være, at der omtales genstande, eleverne ikke kender - men så lærer de noget, når de skal finde løsningen på opgaven.

 

Eleverne får udlevet en mappe med kort over museet og et ark med opgaver, der skal besvares. Eleverne skal inddeles i (op til) 10 hold, der starter hvert sit sted i museet. Når eleverne er færdige med opgaverne, skal læreren rette dem med den udleverede facitliste. Vi regner med, at hele forløbet vil tage 1½-2 timer.

 

Da der kun kan være ét hold skattejægere i gang på museet, er det vigtigt, at I bestiller tid på Telefon: 5699 9980.

 

Bornholmske skoleklasser har særordning og kommer gratis ind - andre klasser betaler normal entré.

Skattejagten (På opdagelse) koster ikke ekstra.

  

Lærere kan hente vejledningen til "På Opdagelse" her:

Download
Lærervejledning
Lærervejledning_2.pdf
Adobe Acrobat Document 400.3 KBBornholms Tekniske Samling: Det oplagte sted at tage hen med sine børn og børnebørn og fortælle dem om livet i en ikke altid så fjern fortid, hvor livet hjemme og på arbejdspladsen var meget anderledes.

Her er rige muligheder for at få en god snak med børnene - og selvfølgelig genopleve dele af sin egen barndom og ungdom.