Motorer

Når man kommer ind i Hal 7, går man først langs Povlsker Elværk (Hal 8), hvor der kun er plads til udstilling af mindre ting som kontormaskiner, vægte og mange andre mindre genstande.

 

Dernæst møder man museets biograf - både operatørrum og tilskuerplads - der stammer fra Aakirkeby Bio.

 

Fortsætter man ned gennem hallen, har man på højre hånd en lang række forskellige, større maskiner - startende med kafferistere, derefter forskellige industrimaskiner for at slutte med store, tunge vejmaskiner.

 

På den modsatte side af hallen har man først en lang række forskellige, industrielle motorer.

 

Derefter kommer præsentationen af genstande fra Svaneke Fyr - motoren, der drev tågehornet (selve tågehornet demonstreres ikke - det ville give høreskader!).

 

Ved siden af fyret kan man se forskelligt maritimt udstyr -ekkolod, radioer mm.

 

Og til sidst - helt oppe ved Povlsker Elværk) - kan man se maskineri fra Almindingen Savværk. Maskinerne kan startes - men de kører på elektricitet i stedet for damp af sikkerhedsmæssige grunde.

 

Midt i hallen kan man se en bus, der har kørt for De Bornholmske Jernbaner - og for mange andre.

 

Bag bussen kan man se biler fra Rønne Lufthavn - bl.a. en personbil med udstyr til at måle, om landingsbanerne var for glatte.

 

Bornholms Tekniske Samling: Det oplagte sted at tage hen med sine børn og børnebørn og fortælle dem om livet i en ikke altid så fjern fortid, hvor livet hjemme og på arbejdspladsen var meget anderledes.

Her er rige muligheder for at få en god snak med børnene - og selvfølgelig genopleve dele af sin egen barndom og ungdom.