Servicefag

 

Når du kommer ind i denne hal, har du først apoteket på din højre side, hvor vi viser genstande fra det gamle Rønne Apotek, der lå på Torvet i Rønne. (A)

 

Lige efter apoteket (stadig på din højre side) kan du se genstande fra undervisning i fysik - måleinstrumenter og demonstrationsmodeller mm. (B)

 

På venstre side har du kniple- og vævestuen, hvor vi viser hvordan, man knipler, og hvordan man væver. Desuden har her en større samling symaskiner fra forskellige tidsaldre. (C)

 

Længere fremme (på din højre side) har du datastuen, hvor vi viser en samling professionelle datamaskiner fra 1961 og frem - samt en større samling hobbymaskiner fra 1980 og frem. Du kan få mere at vide, hvis du klikker på billedet. (D)

 

Over for datastuen ligger urmagerens værksted, hvor du kan se hans værktøj og en lang række ure. (E)

 

Ved siden af urmageren holder frisøren til - her kan du se hele salonen. (F)

 

Og endelig har vi postkontoret med uniformer, skilte og stempler. (G)

 

Længere fremme (på din højre side) ligger fotografens værksted med hans udstyr til fremkaldelse af film og fremstilling af aftryk. (H)

 

Ved siden af fotografen kan du se en samling større TV-apparater. (I)

 

Farvehandelen er flyttet til Hal 1 - og pladsen indgår nu i den grafiske afdeling K (J)

 

Allernederst i hallen finder du udstillingen for avis- og bogtryk. Her kan du se sætteriet fra en avis med store mængder løse typer, vinkelhager osv. Du kan også se maskiner til fremstilling af visitkort (vil du prøve at lave dit eget?) - og meget andet, der hører branchen til. (K)

 


Bornholms Tekniske Samling: Det oplagte sted at tage hen med sine børn og børnebørn og fortælle dem om livet i en ikke altid så fjern fortid, hvor livet hjemme og på arbejdspladsen var meget anderledes.

Her er rige muligheder for at få en god snak med børnene - og selvfølgelig genopleve dele af sin egen barndom og ungdom.