Transport

Det første man ser, når man kommer ind i hallen, er den imponerende Draken-jetjager, der tidligere var med til at vise den danske suverænitet over Bornholm. Du kan se mere om Draken her.

 

Sammen med Draken kan man se andet luftfartudstyr lige fra et luftfyr fra Arnager til modeller af Forsvarets fly og skibe. Desuden er motoren fra den private Lear-jet, der styrtede ned ved lufthavnen i 2012, udstillet.

 

Ved siden af Draken er der udstillet en militær container, fyldt med militært radioudstyr.

 

Bag dette kan man se en stor samling traktorer af alle mulige mærker.

 

I højre side af hallen ser man først et bilværksted og en række benzinstandere. Derefter kan man se et gammelt cykelværksted - og en gammel cykel, der har sin egen historie. Se mere om den her.

 

 

Sidst i hallen ser man brandslukningsudstyr - lige fra de mest primitive håndpumper med tilhørende lærredsspande til mere moderne brandbiler fra øens forskellige brandstationer.


Bornholms Tekniske Samling: Det oplagte sted at tage hen med sine børn og børnebørn og fortælle dem om livet i en ikke altid så fjern fortid, hvor livet hjemme og på arbejdspladsen var meget anderledes.

Her er rige muligheder for at få en god snak med børnene - og selvfølgelig genopleve dele af sin egen barndom og ungdom.