En Spændende Onsdag - 8. august


Kl. 11.00

Jørgen Hornskov Eriksen

Kaffestuen, Hal 12

Beredskabet på BornholmKl. 13.00

Bjørn Ørding-Thomsen

Kaffestuen, Hal 12

Piet Heins spilleplade - (vist nok) den første spillekonsol

Piet Hein havde i 1945 lavet et brætspil, der var en moderniseret udgave af det ældgamle spil NIM. Da den danske computer GIER var kommet på markedet, fik Piet Hein den idé, at et menneske kunne prøve at spille mod en almindelig computer. Vanvittigt - men Regnecentralen tog udfordringen op.Kl. 14.00

Birgit Olsen

Stuehuset, Hal 2

 

eller

 

Bjørn Ørding-Thomsen

Kaffestuen, Hal 12

Husmor i gamle dage

Birgit fortæller om sine oplevelser fra sin barndom og ungdom.

 

 

 

 

Den lange vej til pc'en - den var en del år om at slå igennem

Den lange vej til pc'en - den var en del år om at slå igennem

Pc'en kom på markedet i 1981 - 10 år efter de første microcomputere - men der gik flere år, før den blev virkeligt dominerende. Hvorfor? Det kræver en nærmere forklaring.Kl. 15.00

Flemming Vibe

Kaffestuen, Hal 12

Klip fra min fars historie

En personlig fortælling – kustode Flemming Vibe vil med udgangspunkt i sin far fortælle om udviklingen og trin i dagligdagen fra først i 19-hundrede tallet og frem. Der var værnepligt, andelsmejerier, brugsforeninger og i hele taget en udvikling, som kan være svær at forstå.
Bornholms Tekniske Samling: Det oplagte sted at tage hen med sine børn og børnebørn og fortælle dem om livet i en ikke altid så fjern fortid, hvor livet hjemme og på arbejdspladsen var meget anderledes.

Her er rige muligheder for at få en god snak med børnene - og selvfølgelig genopleve dele af sin egen barndom og ungdom.